Hoe maak ik een begroting in excel

08.04.2019
Auteur: Jihan

Gebruik dan de voorbeeldbedragen uit het Persoonlijk Budgetadvies. Maak op papier of digitaal in Excel bijvoorbeeld een tabel met twee kolommen.

Tel al uw inkomsten op. Kies een categorie uit, om de uitgaven die daaronder vallen in de spreadsheet op te nemen. Toen we gingen samenwonen, hebben we van tevoren een gezamenlijke begroting gemaakt. Let er wel op dat u geen bedragen dubbel telt. Daarom is het slim om een gemiddelde maandbegroting te maken.

Tik dan de bedragen in die je elke maand verwacht uit te geven aan woonkosten. Noteer dan alle uitgaven in de begroting. Het gaat hier om de inkomsten voor januari. Aan de slag met uw jaarbegroting Door een jaarbegroting in te vullen heeft u direct een beeld van uw financile situatie! Begroten en budgetteren Weet u niet altijd waar uw geld blijft.

En dure en goedkope maanden. Voor zeer grote en complexe projecten is gespecialiseerde software beschikbaar. Terug naar de hoofdpagina Projectbegroting Terug naar de hoofdpagina Kennisbank Projecten.
  • De uitgaven hou je aan de rechterkant van het overzicht bij betaald: Sla de spreadsheet op.
  • Typ het woord "Inkomsten" in de tweede rij in kolom A.

Een begroting is persoonlijk

Wat geeft u uit aan voeding? Kies een categorie uit, om de uitgaven die daaronder vallen in de spreadsheet op te nemen. Bekijk waaraan je tijdens de periode van 1 of 2 maanden geld aan uit hebt gegeven.

Deze uitgaven kunt u iedere maand in het kasboek schrijven, of in het jaaroverzicht. Make a Personal Budget on Excel , Français: Voeg uitgaven toe als reparaties, huur of hypotheek, gas, water en licht, telefoon en internet, inrichting, tuinaanleg en gemeentelijke belastingen. Per activiteit bepaal je wat de kosten zijn.

  • Let er wel op dat u geen bedragen dubbel telt. Onder het woord "Inkomsten" typ je al je inkomstenbronnen voor elke maand, waaronder je eigen salaris, het salaris van je partner, bonussen of commissie die je ontvangt, rente of dividend en andere inkomstenbronnen zoals huur- en zorgtoeslag.
  • U ziet hoeveel geld u heeft en hoe u het kunt besteden. Huishoudelijke uitgaven doet u iedere week.

Mei is bijvoorbeeld vaak een rijke maand: Gebruik hiervoor de kolom naast de kolom voor december. De uitgaven hou je aan de rechterkant van het overzicht bij betaald: B 2waarin " " het nummer van de eerste rij van de lijst met uitgaven is en " 2" het nummer van de laatste rij van de lijst met uitgaven is, hoe maak ik een begroting in excel.

U ziet dan hoeveel u per maand tekort komt of overhoudt.

Aan de slag met uw begroting

Aan de slag met uw jaarbegroting Door een jaarbegroting in te vullen heeft u direct een beeld van uw financiële situatie. Door een jaarbegroting in te vullen heeft u direct een beeld van uw financiële situatie. Huishoudelijke uitgaven Huishoudelijke uitgaven doet u iedere week.

Andere ieder kwartaal, ieder half jaar of ieder jaar. Cookies maken wikiHow beter! Vraag offertes op of onderzoek wat de kosten waren bij vergelijkbare projecten. Tik dan de bedragen in die je elke maand verwacht uit te geven aan woonkosten. Zo kan je direct het effect op je hele begroting zien wanneer je activiteiten schrapt, toevoegt of hier extra;s uitvoert wie: Sla de spreadsheet op.

B 2 , waarin " " het nummer van de eerste rij van de lijst met uitgaven is en " 2" het nummer van de laatste rij van de lijst met uitgaven is. Terug naar de hoofdpagina Kennisbank Projecten. Over dit artikel Categorieën: Het is verstandig een vast bedrag per maand te reserveren voor grote of onverwachte uitgaven.

  • Als je deze link volgt kan je een format downloaden.
  • Make a Personal Budget on Excel , Français:
  • Vaste lasten betaalt u met een vaste regelmaat.
  • Bereken hoeveel u het beste kunt reserveren met de Nibud BufferBerekenaar.

Soms krijg je een bedrag voor het hele project. Koopkrachtberekenaar Wat gebeurt er dit jaar met uw koopkracht. Vaak hoe maak ik een begroting in excel u steeds hetzelfde bedrag. Andere ieder kwartaal, ieder half jaar of ieder jaar. Bereken hoeveel u het beste kunt reserveren met de Nibud BufferBerekenaar. Wat geeft u uit aan voeding. Blijf doorgaan met het toevoegen van secties in je spreadsheet voor elke categorie van je persoonlijke budget?

Ontvang nu jouw projectbegroting: En reken huurtoeslag niet als inkomsten als u het bedrag al heeft afgetrokken van de huur.

Let er wel op dat u geen bedragen dubbel telt. Uitgaven Noteer dan alle uitgaven in de begroting. Er zijn rijkere en armere maanden. Je weet dan gelijk of voor deze uren geld in rekening moet worden gebracht of niet.

Iedereen maakt andere keuzes en heeft andere wensen. En dat helpt om keuzes te maken. Een gezamenlijke administratie Hoe richt u dat in en welke afspraken maakt u samen.

 Ontdek ook...